Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΛΟΥΖΕΣΤΕ

0 σχόλια

1. Χρησιμοποιείτε καυτό νερό
Όσο απολαυστικό και αν είναι ένα ζεστό ντους μετά από μια κουραστική ημέρα, η θερμότητα του καυτού νερού αλλοιώνει τον υδρολιπιδικό φραγμό του δέρματος της κεφαλής και αφαιρεί τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται πιο εύκολα ή να γίνεται πιο ευαίσθητη. Προτιμήστε το νερό σε θερμοκρασία του σώματος και τελειώστε το λούσιμο με κρύο νερό που θα χαρίσει λάμψη στα μαλλιά σας και θα μειώσει το φριζάρισμα.

2. Λούζεστε μόνο μια φορά
Έχετε διαβάσει τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασία των σαμπουάν που γράφουν ‘εφαρμόστε, ξεβγάλετε και επαναλάβετε’; Αυτή η οδηγία δε γίνεται με σκοπό οι εταιρείες σαμπουάν να σας κάνουν να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα από το προϊόν τους, αλλά επειδή πράγματι πρέπει να λουστείτε δύο φορές για να απομακρύνετε τα βακτήρια και την ανεπιθύμητη λιπαρότητα.

3. Δεν τρίβετε το τριχωτό της κεφαλής
…ή το τρίβετε με τα νύχια σας. Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής, πρέπει να το τρίψετε με σαπουνάδα και όχι απλώς να απλώσετε σαμπουάν στις ρίζες. Ωστόσο, τρίβοντάς το με τα νύχια σας υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματίσετε το δέρμα και να προκαλέσετε ξεφλούδισμα. Το σωστό είναι να λούζεστε χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας.

4. Παραλείπετε το conditioner
…ή το εφαρμόζετε σε όλο το κεφάλι σας. Αν δεν εφαρμόζετε conditioner, μην παραπονιέστε κάθε φορά που ουρλιάζετε από τον πόνο καθώς ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας. Το conditioner θα σας εξασφαλίσει απαλά και λαμπερά μαλλιά, ενώ θα κάνει τη διαδικασία του χτενίσματος παιχνιδάκι. Προσοχή όμως: μην απλώνετε conditioner στις ρίζες των μαλλιών σας γιατί θα καταλήξετε με λιπαρά μαλλιά.

5. Ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας στο ντους
Όταν είναι βρεγμένα, τα μαλλιά σας είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και τη φθορά. Επομένως, βγάλτε τη χτένα από την ντουζιέρα και περιμένετε μέχρι τα μαλλιά σας να είναι σχεδόν στεγνά για να τα χτενίσετε.

Εxtra tip: Η πετσέτα δημιουργεί τριβή, φθείροντας την τρίχα και προκαλώντας φριζάρισμα. Σκουπίστε τα μαλλιά σας με ένα παλιό, βαμβακερό t-shirt που περιορίζει την τριβή και θα μας θυμηθείτε.

πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!