Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΝΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΞ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

0 σχόλια

Οι γυναίκες που περνούν την κλιμακτήριο και θέλουν να έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, καλό είναι να φροντίσουν να κοιμούνται επαρκώς, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με χιλιάδες εθελόντριες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσες δεν κοιμόντουσαν αρκετά το βράδυ ή έπασχαν από αϋπνία ή άλλες διαταραχές ύπνου, είχαν αυξημένες πιθανότητες να αναφέρουν μειωμένη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή.

Οι διαταραχές ύπνου είναι συχνές κατά την εμμηνόπαυση και σχετίζονται με πλήθος αρνητικών εκβάσεων για την υγεία, όπως η καρδιοπάθεια, η υπέρταση και η κατάθλιψη, λένε οι ερευνητές.

Τα νέα ευρήματα, όμως, υποδηλώνουν ότι μπορεί να επέμβουν και στην σεξουαλική ζωή της γυναίκας, προσθέτουν.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση Menopause, ανέλυσαν στοιχεία από 93.668 γυναίκες, ηλικίας 50-79 ετών, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την σεξουαλική λειτουργικότητά τους κατά το τελευταίο έτος και τον ύπνο τους κατά τον τελευταίο μήνα.

Συνολικά, το 56% των εθελοντριών ανέφεραν έστω και μικρού βαθμού ικανοποίηση από την σεξουαλική τους ζωή, το 52% πως ήταν σεξουαλικά δραστήριες κατά το τελευταίο έτος και το σχεδόν ένα τρίτο (το 31%) ότι έπασχαν από αϋπνία.

Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλες παραμέτρους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την σεξουαλική ζωή, συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων και της κολπικής ξηρότητας, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αϋπνία από μόνη της μείωνε κατά 8% τις πιθανότητες ικανοποίησης από την σεξουαλική ζωή.

Αντίστοιχα, ο ανεπαρκής ύπνος (λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ) σχετίσθηκε με μειωμένες πιθανότητες να είναι η γυναίκα σεξουαλικά ενεργή αλλά και ικανοποιημένη από την σεξουαλική της ζωή.

Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες που κοιμόντουσαν 6 ώρες κάθε βράδυ είχαν 6% λιγότερες πιθανότητες και όσες κοιμόντουσαν 5 ώρες είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά ενεργές και ικανοποιημένες από την σεξουαλική τους ζωή, σε σύγκριση με τις γυναίκες που κοιμόντουσαν επαρκώς (7-8 ώρες κάθε βράδυ).

Τα ποσοστά αυτά ήταν υψηλότερα όσο αυξανόταν η ηλικία των γυναικών και έτσι στις ηλικίες άνω των 70 ετών, όσες γυναίκες κοιμόντουσαν λιγότερο από 5 ώρες κάθε βράδυ είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να είναι σεξουαλικά ενεργές. 

πηγή: ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!