Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ

0 σχόλια

1) Αποτελειώνεις εκκρεμότητες της δουλειάς Ακόμα και αν είναι πολύ λίγα εκείνα τα emails που σου έχουν απομείνει, θα κάνουν τον εγκέφαλό σου να αντιδρά ως να εργάζεται, δυσχεραίνοντας, έτσι, τη χαλάρωση του νου. 

2) Περιηγείσαι στα διάφορα app προφίλ σου Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι το να βλέπεις φωτογραφίες στο instagram σε βοηθά να κοιμηθείς, ωστόσο υπάρχουν μελέτες που έχουν αποδείξει ότι το μπλε και το λευκό φως στις οθόνες αποτρέπει τον εγκέφαλό σου να απελευθερώσει μελατονίνη, την ορμόνη που βάζει τον οργανισμό σου σε διαδικασία ύπνου. 

3) Καταναλώνεις ζαχαρούχα τρόφιμα... Μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στη "Journal of Clinical Sleep Medicine" αναφέρει ότι οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και ζάχαρη συνδέονται με τον ελαφρύ και μη παραγωγικό ύπνο. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ακόμη και η μαύρη σοκολάτα που δεν περιέχει τόση ζάχαρη όσο υπόλοιπες, έχει καφεΐνη, πράγμα που σημαίνει ότι καλό θα είναι να μην την καταναλώνεις πριν πέσεις για ύπνο. 

4) ...Ή/Και πικάντικα φαγητά Ναι, όσο και αν σου αρέσουν τα tacos, καλό είναι να ξέρεις ότι τα πικάντικα τρόφιμα συχνά προκαλούν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ειδικά αν ξαπλώσεις λίγο αφού τα καταναλώσεις, οπότε προτίμησέ τα για μεσημεριανό. 

5) Πίνεις πολύ, πάρα πολύ νερό Εννοείται πως πρέπει να πίνεις νερό και να ενυδατώνεσαι αλλά όλα αυτά να γίνονται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μονοκοπανιά πριν πας για ύπνο, γιατί τότε το μόνο που θα πετύχεις είναι να σηκωθείς 2-3 φορές το βράδυ για να πας τουαλέτα.

πηγή: ladylike

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!