Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ 4 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

0 σχόλια

Οι άνδρες που θέλουν να διατηρήσουν την αναπαραγωγική ικανότητά τους πρέπει να αποφεύγουν: 

Το αλκοόλ 
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, αλλά και τη σεξουαλική ικανότητα λόγω της παραγωγής ακεταλδεϋδης, μιας ουσίας που είναι ιδιαίτερα τοξική για το σπέρμα. Το οινόπνευμα διεγείρει επίσης την μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστρογόνο. Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων στους άντρες μειώνουν σημαντικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να γίνεται με μέτρο (1-2 ποτήρια ανά εβδομάδα), ενώ το κόκκινο κρασί φαίνεται να υπερέχει κυρίως λόγω αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει. 

Τα λιπαρά τρόφιμα 
Τα πολύ λιπαρά τρόφιμα και ειδικά τα trans λιπαρά οξέα περιέχουν πολλές θερμίδες και συμβάλλουν στη συσσώρευση λίπους σε διάφορα τμήματα του σώματος, μεταξύ των οποίων και η περιοχή των όρχεων, γεγονός που αποδυναμώνει τη λειτουργία των σπερματοζωαρίων. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι παχύσαρκοι άντρες έχουν μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης, γεγονός που επιδρά αρνητικά στη λειτουργικότητα του σπέρματος. 

Κόκκινο κρέας, τηγανητά, επεξεργασμένα τρόφιμα 
Τα συντηρητικά και χημικά που περιέχονται σε αυτά τα τρόφιμα είναι πιθανόν αθροιστικά να επιδρούν αρνητικά στη γονιμότητα. Επίσης, η εκτεταμένη χρήση σόγιας σε φαγητά τύπου fast food είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, κυρίως λόγω των ισοφλαβονών (φυτοοιστρογόνα) που περιέχονται σε αυτή. 

Καφεΐνη 
Ένα έως δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, καθώς σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση καφέ (κυρίως φίλτρου) κάνει το σπέρμα ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό. Αντίθετα, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης στον οργανισμό αυξάνουν τις ελεύθερες ρίζες και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του σπέρματος. Το αντίδοτο των ελευθέρων ριζών είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά των τροφίμων. Μια καλή εναλλακτική πρόταση είναι η αντικατάσταση του καφέ με τσάι και συγκεκριμένα πράσινο τσάι, το οποίο περιέχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών. 

πηγή: omned

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!