Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΨΥΧΙΚΗ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

0 σχόλια

Ρίχνει την πίεση
Έρευνα του Ινστιτούτου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έδειξε ότι το πλέξιμο μειώνει τους παλμούς της καρδιάς κατά 11 το λεπτό, με αποτέλεσμα να ρίχνει την πίεση.

Συμβάλλει στη μείωση του πόνου
Το πλέξιμο λειτουργεί θεραπευτικά. Αποσπά την προσοχή βοηθώντας τους ανθρώπους να διαχειριστούν μακροπρόθεσμα έναν σωματικό πόνο.

Μειώνει το στρες
Είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό και συμβάλλει στη μείωση του στρες και του άγχους. Ο Δρ Herbert Benson, ιδρυτής του Mind/Body Medical Institute στο Harvard, προτείνει στο έργο του The Relaxation Response, την επανάληψη μιας λέξης, ενός ήχου, μιας φράσης ή κάποια μυϊκή δραστηριότητα ώστε να επιφέρει τη χαλάρωση, να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό, την ένταση των μυών και την αρτηριακή πίεση. Παρομοιάζει μάλιστα το πλέξιμο με τον διαλογισμό.

Συνδέει τους ανθρώπους
Συμμετέχοντας σε μια ομάδα πλεξίματος η μοναχική αυτή δραστηριότητα μετατρέπεται σε κοινωνική. Επίσης, αποτελεί αφορμή για διάλογο επιτρέποντας στους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν ευγενικά χωρίς να έχουν επαφή με τα μάτια, ενώ παράλληλα χτίζει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση.

Μειώνει τον κίνδυνο της άνοιας
Μελέτη σε 2.000 ηλικιωμένους (65 ετών και άνω) διαπίστωσε ότι «η τακτική συμμετοχή σε κοινωνικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως ταξίδια, πλέξιμο, κηπουρική συσχετίστηκαν με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας».

Πηγή: omned

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!