Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

0 σχόλια
- Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται μετά τα 18
Μύθος
Η κυτταρίτιδα αρχίζει να εμφανίζεται από την εφηβεία. Τα παιδιά έχουν λείο και σφριγηλό δέρμα, όμως αυτές οι ιδιότητες χάνονται όσο πλησιάζει η εφηβεία. Με την πάροδο των ετών, όσο χάνεται η ελαστικότητα του δέρματος, το πρόβλημα επιδεινώνεται.
- Κυτταρίτιδα έχουν μόνο οι παχουλοί
Μύθος
Είναι αλήθεια ότι όσο περισσότερο λίπος υπάρχει κάτω από το δέρμα, τόσο πιο έντονη είναι η κυτταρίτιδα. Ωστόσο, ακόμη και οι πολύ αδύνατοι άνθρωποι εμφανίζουν τον ενοχλητικό φλοιό πορτοκαλιού. Ο λόγος είναι ότι η κυτταρίτιδα οφείλεται εν μέρει σε κληρονομικούς παράγοντες και όχι αποκλειστικά στα κιλά.
- Η απώλεια βάρους βοηθά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας
Αλήθεια
Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα γονίδιά μας, μπορούμε όμως να ελέγξουμε το βάρος μας. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Plastic and Reconstructive Surgery κατέδειξε πως η απώλεια βάρους και η μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα βοηθούν καταλυτικά να βελτιωθεί η όψη της επιδερμίδας. Αυτό βέβαια ίσχυε για άτομα που ξεπερνούσαν το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος. Στους αδύνατους συμμετέχοντες δεν παρατηρήθηκε βελτίωση χάρη στην απώλεια λίγων ακόμη κιλών.
- Οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους κάνουν την κυτταρίτιδα πιο εμφανή
Αλήθεια
Η ελαστικότητα του δέρματος είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας που επηρεάζει την όψη της επιδερμίδας. Οι αυξομειώσεις του βάρους κάνουν το δέρμα να χάνει την ελαστικότητά του κι έτσι η κυτταρίτιδα γίνεται πιο εμφανής.
- Το μαύρισμα «κρύβει» την κυτταρίτιδα
Μύθος
Η έκθεση στην ακτινοβολία του ήλιου προκαλεί μακροπρόθεσμα βλάβες στην ίδια τη δομή του δέρματος κι έτσι η κυτταρίτιδα γίνεται πιο έντονη, καθώς διασπώνται σταδιακά οι ίνες κολλαγούνου και ελαστίνης.
- Οι κρέμες σύσφιξης είναι αναποτελεσματικές
Μύθος
Όσο πιο σφιχτό είναι το δέρμα, τόσο λιγότερο φαίνεται η κυτταρίτιδα. Οι κρέμες σύσφιξης ενισχύουν τη δερμίδα, δηλαδή τη στιβάδα κάτω από την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η όψη του φλοιού πορτοκαλιού.
- Δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας
Μύθος
Είναι αδύνατο να εξαφανίσουμε όλο το λίπος από το σώμα μας, άρα δεν μπορούμε να απαλλαγούμε εντελώς από την κυτταρίτιδα. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμες εξειδικευμένες θεραπείες που κάνουν την κυτταρίτιδα σχεδόν αόρατη. Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες και η θεραπεία με λέιζερ είναι δύο καλές λύσεις.

Πηγή: onmed

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!