Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

ΤΙ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ

0 σχόλια
Τα συμπεράσματα μιας νέας έρευνας από το Ινστιτούτο Applied Systems Analysis στην Αυστρία είναι σίγουρα πρωτάκουστα και ασυνήθιστα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια απλή χειραψία μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική ηλικία ενός ατόμου!

Η δύναμη της χειραψίας είναι εύκολα μετρήσιμη και τα στοιχεία από αυτές τις μετρήσεις απατώνται σε πολλές άλλες έρευνες παγκοσμίως. Η νέα αυτή έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Public Library of Science ONE, εξέτασε αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία από 50 άλλες έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν επάνω σε ποικίλα άλλα θέματα.

Διαπιστώθηκε ότι η πιο δυνατή χειραψία αντιστοιχεί σε δείκτες μικρότερης βιολογικής ηλικίας σε διαφορετικές δημογραφικές ομάδες. Ο εκ των επικεφαλής της έρευνας, δρ Serguei Scherbov, υποστηρίζει ότι “...με βάση αυτή την έρευνα, μια 65χρονη λευκή γυναίκα που δεν έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει την ίδια δύναμη χειρολαβής με μια 69χρονη λευκή γυναίκα που είχε ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τη δύναμη χειρολαβής οι δύο γυναίκες έχουν την ίδια ηλικία και η 65χρονη γυναίκα γερνάει με ρυθμό κατά 4 χρόνια ταχύτερα, λόγω του χαμηλότερου μορφωτικού της επιπέδου”.

Παλιότερη έρευνα έδειξε ότι τα χρόνια που έχει ζήσει κάποιος δεν είναι αρκετά ως πληροφορία για να δώσουν μια ακριβή εικόνα της βιολογικής τους κατάστασης.

Ο δρ Scherbov πρόσθεσε ότι σκοπός, πλέον, των επιστημόνων είναι να μετρήσουν πόσο γρήγορα γερνάνε τα άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές δημογραφικά ομάδες πληθυσμού. Αν κάποια ομάδα γερνάει γρηγορότερα, είναι δυνατόν να εντοπιστούν οι παράγοντες που συμβαίνει αυτό.

Πηγή: onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!