Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΠΑΧΑΙΝΕΙ!!!

0 σχόλια

Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο η Huffington Post, η προσωπικότητα μας παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο που καταναλώνουμε φαγητό και στο πόσο εγκρατείς είμαστε στις μερίδες μας.

Παρορμητικοί 
Όπως αναφέρει ο Αρτ Μαρκχαμ, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Η ικανότητα σας να συγκρατηθείτε μπροστά σε κάτι που θέλετε (εν προκειμένω το φαγητό) σχετίζεται επίσης με την απώλεια βάρους.

Αξιόπιστοι
Αν είστε άνθρωποι με εγκράτεια και συνείδηση τότε αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά ευκολότερο να κολλήσετε με μια διατροφή ή ένα πρόγραμμα
γυμναστικής. Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι η ίδια η δημιουργία ενός πλάνου διατροφής σας αναγκάζει να σκέφτεστε το φαΐ όλη την ώρα, γεγονός που λειτουργεί εναντίον σας εν τέλει.
 
Επιρρεπείς σε αλλαγές διάθεσης
«Αν είστε συναισθηματικά ευερέθιστοι, τα πράγματα είναι είτε πολύ καλά είτε χειρότερα από ποτέ» εξηγούν οι ερευνητές. Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο συναισθηματικοί που ξεσπάνε στο φαγητό σε κάθε ψυχολογικό σκαμπανέβασμα.
 
Ήσυχοι
Οι άνθρωποι που προτιμούν να κάθονται σπίτι με ένα βιβλίο αντί να βγουν έξω στα μπαρ μπορεί να έχουν πλεονέκτημα στην απώλεια βάρους. «Οι εσωστρεφείς μπορεί να έχουν μια πιο στοχαστική, λιγότερο παρορμητική ζωή που τους δίνει τη δυνατότητα να εξετάσουν τις επιλογές τους πιο ορθολογικά» εξηγούν οι ερευνητές.

Βραδινός Τύπος
Μένοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μπορεί να καταστρέψει τη σιλουέτα σας. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έμεναν ξύπνιοι μέχρι τις 4, έφαγαν 550 επιπλέον θερμίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

πηγή: yahoo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!