Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ 5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΛΕΥΚΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

0 σχόλια

1. Καρότο
Οι σκληρές τροφές όπως το καρότο απαιτούν περισσότερη δύναμη από το σαγόνι και τα δόντια. Έτσι, παράγεται περισσότερο σάλιο, το οποίο εξουδετερώνει τα οξέα και τα ένζυμα που καταστρέφουν το σμάλτο.

2. Τυρί
Το ασβέστιο και ο φώσφορος που περιέχει το τυρί αντισταθμίζουν τη φθορά που προκαλούν τα οξέα του στόματος. Αυτά τα πολύτιμα μέταλλα αναδομούν το σμάλτο και ενισχύουν την υγεία των δοντιών.

3. Σολομός
Και ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή φωσφόρου, καθώς μία μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει 315 mg του μεταλλικού στοιχείου. Οι οδοντίατροι τονίζουν ότι η ενίσχυση του σμάλτου κάνει τα δόντια να φαίνονται λευκότερα, επειδή η σκουρόχρωμη οδοντίνη που βρίσκεται στο εσωτερικό του δοντιού δεν έρχεται στην επιφάνεια.

4. Σπανάκι
Τα λαχανικά με σκούρο πράσινο χρώμα, όπως το σπανάκι και το μαρούλι, είναι οι καλύτερες πηγές μαγνησίου, καθώς περιέχουν 78 mg του πολύτιμου συστατικού ανά μερίδα. Το μαγνήσιο ενισχύει την αναδόμηση του σμάλτου, ενώ αυτά τα λαχανικά δεν περιέχουν όξινες ουσίες που καταστρέφουν τα δόντια.

5. Μήλο
Το μήλο περιέχει το λεγόμενο μηλικό οξύ, ο οποίο έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει ελαφρώς το λευκό των δοντιών. Παράλληλα, η ουσία αυτή «απορροφά» τις κηλίδες στην επιφάνεια των δοντιών.

Πηγή: onmed

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!