Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ !

2 σχόλια

Ποια είδη καφέ περιέχουν θερμίδες... χάμπουργκερ;


Καφές σοκολάτα grande με πλήρες γάλα και κρέμα γάλακτος: Ο καφές αυτός αποτελεί θερμιδική βόμβα. Αν επιλέξετε τη μεγάλη κούπα, θα εφοδιαστείτε με 555 θερμίδες και 33,5 γραμμάρια λίπος! Ναι, καλά διαβάσατε. Αν θέλετε να μιλήσουμε και για το πόσα σάκχαρα λαμβάνετε; Η απάντηση είναι σχεδόν 50 γρ. ανα κούπα. Μήπως τελικά να τρώγατε ένα γλυκάκι; Λιγότερες θερμίδες και λιπαρά θα λάβετε.

Frappuccino Μocha Dark Βerry: To ρόφημα αυτό περιέχει μόκα, σοκολάτα, κόκκινα φρούτα, ζάχαρη και κρέμα σαντιγί. Τι άλλο θέλετε να ακούσετε για να καταλάβετε ότι δε μιλάμε για καφέ αλλά για ολόκληρο γεύμα; Στα 600 ml, θα λάβετε 570kcal. Η σαντιγί σας χαρίζει περιττές θερμίδες και λιπαρά, τα οποία δε νομίζουμε να τα έχετε ανάγκη. Μήπως αντί για αυτόν τον Frappuccino να επιλέγατε να τρώγατε pizza; Κρίμα οι θερμίδες.

Ένας άλλος καφές που της έχει τις θερμίδες του είναι και ο Καπουτσίνο grande λάτε με βανίλια. Περιέχει 199 θερμίδες και 35 γραμμάρια σάκχαρα. Το σιρόπι της βανίλιας περιέχει σάκχαρα περισσότερα από 4 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη. Υπάρχει λόγος για τόση ποσότητα ζάχαρης μόνο από έναν καφέ;


Ποια είδη καφέ είναι φτωχά σε θερμίδες και λιπαρά;


Εσπρέσο macchiatο: Το κλασικό «εσπρεσάκι» αποτελεί super επιλογή, καθώς περιέχει μόνο 7 θερμίδες και 0,5 γρ. λίπος. Ιδανική επιλογή για ξύπνημα και θα έχετε και περίσσευμα θερμίδων για μέσα στην ημέρα.

Καπουτσίνο grande με άπαχο γάλα: Το μεγάλο φλιτζάνι των 470 ml, περιέχει μόνο 82 θερμίδες και 0,2 γραμμάρια λίπος. Δώστε προσοχή στην ποσότητα ζάχαρης που προσθέτετε, καθώς όπως ξέρετε όση περισσότερη βάζετε, τόσο αυξάνονται και οι θερμίδες. Επίσης το γάλα να ζητάτε να είναι άπαχο

Φυσικά καλή επιλογή αποτελεί και ο κλασικός παραδοσιακός ελληνικός καφές, χωρίς φυσικά πολύ ποσότητα ζάχαρης. Επιπλέον, αν κάνετε δίαιτα αποφύγετε τα βουτήματα, καθώς μέχρι το μεσημέρι θα έχετε καταναλώσει σχεδόν το ½ των θερμίδων που πρέπει να λάβετε όλη τη μέρα.

Την επόμενη φορά που θα παραγγείλετε καφέ γνωρίζετε τι πρέπει να ζητήσετε.


πηγή: Queen.gr

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!