Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΣΟ ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ SMARTPHONES;

2 σχόλια

Το σίγουρο είναι ότι τα smarphones και γενικότερα τα κινητά τηλέφωνα έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Δεν μας κρατούν σε επαφή μόνο με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, αλλά πλέον μας δίνουν οδηγίες στην οδήγηση και μας αφήνουν να σερφάρουμε στο διαδίκτυο όπου κι αν είμαστε. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα φαινόμενα εθισμού που παρατηρούνται.

Για παράδειγμα, μία πρόσφατη έρευνα του Gazelle.com αποκαλύπτει ότι το 15% των κατόχων smartphones προτιμούν να περάσουν ένα σαββατοκύριακο χωρίς σεξ παρά να αποχωριστούν το iPhone τους για λίγες ημέρες. Μάλιστα, το 4% δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει το iPhone του κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ το 65% παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς το smartphone του.
Επίσης, το 40% των ερωτώμενων απάντησε ότι αν μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα στον καφέ και το smartphone, θα προτιμούσε να αποχωριστεί τον καφέ.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο OnlineColleges δείχνει ότι μάλλον είμαστε περισσότερο από το φυσιολογικό «κολλημένοι» πάνω στις συσκευές και παράλληλα παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους τις προτιμούμε και τις χρησιμοποιούμε.

Βέβαια, είτε εθισμένοι είτε απλώς ενθουσιασμένοι με τα smartphones μας κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων. Η Motorola άνοιξε το χορό το 1983 με ένα κινητό που είχε το μέγεθος ενός τούβλου…

πηγή: Real.gr

2 σχόλια:

  • 15 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:17 π.μ.

    προσωπικα δεν εχω εθιστει αλλα δε μου αρεσει που ολοι κανουν σα τρελλοι για ενα κινητο.

  • 15 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:04 π.μ.

    Το κινητό είναι πια είδος ανάγκης. Η τεχνολογία τρέχει και πολλοί θέλουν πιο πολλά gadget. Θέλει αυτοσυγκράτηση γιατί τα καλά κινητά είναι πανάκριβα. Εδώ πολλοί έχουν εθιστεί με το ιντερνετ με τα κινητά δεν θα ήταν εθισμένοι; Αυτό συμφέρει τις εταιρείες γιατί κονομάνε πολλά λεφτά.

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!