Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ 1 GIGAPIXEL !!!!

0 σχόλια

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν την πρώτη φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 1 Gigapixel. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνολογία θα «ανέβει στα ράφια» των καταστημάτων σε περίπου πέντε χρόνια.

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή απαθανατίζει φωτογραφίες που αποτελούνται από ένα δισεκατομμύριο pixels (εικονοστοιχεία) η κάθε μία, δηλαδή περίπου 1.000 φορές περισσότερα από τις εικόνες των συμβατικών φωτογραφικών, γεγονός που επιτρέπει στην μηχανή να συλλαμβάνει λεπτομέρειες που έως σήμερα είναι αόρατες.

Η κάμερα έχει τόσο υψηλή ανάλυση, που μπορεί να φωτογραφήσει ένα αντικείμενο πλάτους 3,8 εκατοστών σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Με άλλα λόγια, η μηχανή φωτογραφίζει πράγματα που οι φωτογράφοι δεν βλέπουν, αλλά ανακαλύπτουν εκ των υστέρων, όταν βλέπουν την φωτογραφία.

Η πρωτοποριακή φωτογραφική μηχανή ζυγίζει 93 κιλά (δεν είναι ακόμα φορητή!) και έχει διαστάσεις 75Χ75Χ50 εκατοστά.

Επιπλέον, διαθέτει πολύ μικρότερο διάφραγμα (μόλις 1,6 εκατοστού), ενώ έχει περίπου πενταπλάσια pixels σε σχέση με τις καλύτερες σημερινές επαγγελματικές κάμερες και σχεδόν 100 φορές περισσότερα από τις συνηθισμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές «τσέπης». Όσο πιο πολλά είναι τα pixels μίας εικόνας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση και η καθαρότητά της.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ντιουκ της βόρειας Καρολίνα, με επικεφαλής τον μηχανικό Ντέηβιντ Μπρέιντι, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα και της εταιρείας Distant Focus Corp., που δημοσίευσαν το επίτευγμά τους στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, χρησιμοποίησαν με συνδυασμένο τρόπο 98 επιμέρους μικρο-κάμερες με ένα αισθητήρα των 14 megapixels η κάθε μία, οι οποίες είναι περιμετρικά διατεταγμένες γύρω από ένα κοινό σφαιρικό φακό.

Από κοινού μπορούν να τραβήξουν μία φωτογραφία με οπτικό πεδίο που έχει εύρος 120 μοιρών και ύψος 50 μοιρών.

Το σημερινό κόστος κατασκευής της νέας gigapixel κάμερας είναι περίπου 100.000 δολάρια, αλλά μετά την μαζική παραγωγή της, αναμένεται να πέσει στα 1.000 έως 10.000 δολάρια.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Άμα σε 5 χρόνια έχουμε κινητό με κάμερα 1 G, τότε σε 10 χρόνια θα έχουμε με 10 G;  Τουλάχιστον θα παίρνει τηλέφωνα το κινητό;  χαχαχαχαχα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!