Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ

0 σχόλια
Μια επιστημονική γέφυρα που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τη Βοστώνη είναι πιθανό να οδηγήσει μελλοντικά σε μια αποτελεσματική θεραπεία για έναν από τους πιο «δύσκολους» καρκίνους, αυτόν του ήπατος. Την υπόσχεση δίνει μια νέα μελέτη που... ξεχειλίζει από Ελλάδα και η οποία δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες στην έγκριτη επιθεώρηση «Cell». Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί «φώτισαν» το γενετικό υπόβαθρο του ηπατοκυτταρικού καρκίνου, εντοπίζοντας ένα γονίδιο, το ΗΝF4a, οι μεταλλάξεις του οποίου φαίνεται ότι «πυροδοτούν» την εμφάνιση της νόσου.

Και όχι μόνο αυτό: στη συνέχεια εντόπισαν ένα μικρό μόριο RNA, το οποίο ονομάζεται mir124 και φάνηκε πως μπορεί να κάνει τη... μεγάλη διαφορά σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του καρκίνου στο ήπαρ, όπως τουλάχιστον έχουν μέχρι στιγμής δείξει πειράματα σε ποντίκια. Τα αποτελέσματα είναι μάλιστα τόσο ενθαρρυντικά ώστε μέσα στο 2012 ξεκινούν κλινικές δοκιμές αυτού του υποψήφιου φαρμάκου σε ανθρώπους, δίνοντας ελπίδα ότι κάποια ημέρα το τέλος του καρκίνου του ήπατος, που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο «δολοφόνο» του πληθυσμού εξαιτίας καρκίνου, θα γραφτεί με... ελληνικά γράμματα.

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Επιτέλους μέσα στη μιζέρια μια καλή είδηση! Μπράβο! Άντε να βρείτε το φάρμακο να σωθεί πολύς κόσμος! Αρκεί να μην το μοσχοπουλήστε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος!